Turcia a emis un mandat de arestare pe numele fostului fotbalist Hakan Şukur

Data publicării:
Hakan Sukur GettyImages-456988822
Hakan Șukur, foto: GettyImages

 

Foto: Gulliver/GettyImages

Hakan Şukur este acuzat de procurori că este „membru al unei grupări teroriste armate”, o referire la organizaţia clericului de opoziţie Fethullah Gulen, pe care Ankara îl acuză că s-a aflat în spatele puciului care a eșuat.

Forţele de Poliţie i-au percheziţionat locuinţa lui Hakan Şukur din Istanbul, dar şi casa tatălui acestuia din Sakarya.

Hakan Şukur se află în Statele Unite de anul trecut, împreună cu familia.

Fostul mare fotbalist a fost acuzat în februarie că l-a insultat pe Twitter pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan. El riscă să fie condamnat la patru ani de închisoare.

În vârstă de 44 de ani, Hakan Șukur a jucat o mare parte din carieră la Galatasaray, unde a fost şi coleg cu Gheorghe Hagi şi cu Gheorghe Popescu. Hakan Şukur are 112 selecţii în naţionala Turciei, pentru care a marcat 51 de goluri în perioada 1992 - 2007, un record.

După retragerea din activitate, a intrat în politică, iar în 2011 a fost ales parlamentar din partea partidului lui Recep Tayyip Erdogan, partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP). În 2013, fostul fotbalist a demisionat din partid şi a rămas parlamentar independent. Şukur a candidat şi în 2015, dar nu a mai fost ales.

Într-un interviu acordat Digi24, în urmă cu două săptămâni, ambasadorul Turciei la București vorbea despre motivele pentru care Hakan Șukur riscă patru ani de închisoare. Fostul fotbalist este un „admirator puternic” al lui Fetullah Gulen și toți care îl susțin pe cleric vor „plăti”, a spus ambsadorul Koray Ertas.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri