Turcia anunță primul caz de infectare cu COVID-19: Un bărbat care a călătorit recent în Europa

Data publicării:
Medici intr-un spital din Turcia
Foto: Profimedia Images

Turcia a anunţat miercuri că a înregistrat primul său caz de infectare cu noul coronavirus, un bărbat care a călătorit recent în Europa şi a cărui stare de sănătate este "bună", potrivit ministrului Sănătăţii, relatează Agerpres.

"Ieri (marţi) seara, rezultatul testului unui pacient suspectat că ar fi purtător de coronavirus a ieşit pozitiv", a declarat ministrul Fahrettin Koca, în timpul unei alocuţiuni difuzate la televizor.

Oficialul a precizat că pacientul a contractat probabil COVID-19 în timpul călătoriei într-o ţară europeană, însă a refuzat să precizeze în ce oraş turcesc va fi internat.

"Acesta este primul caz confirmat în ţara noastră (...) Pacientul este un bărbat. Sănătatea lui generală este bună'', a completat Koca, adăugând că familia şi rudele pacientului au fost plasate sub observaţie.

Cu o populaţie de peste 80 de milioane de locuitori, Turcia este o ţară cu un turism extrem de dezvoltat, care a primit circa 50 de milioane de vizitatori în 2019.

În ultimele săptămâni, Ankara a anunţat o serie de măsuri în încercarea de a proteja ţara de epidemia de coronavirus, printre care instalarea de camere termice în sistemele de supraveghere din aeroporturi, anularea zborurilor către mai multe ţări şi închiderea graniţei terestre cu Iranul.

De asemenea, la Ankara şi Istanbul au fost amenajate spitale pentru a testa şi plasa în carantină cazurile suspecte de coronavirus.

Într-o ţară în care încrederea în autorităţi şi în mass-media a avut de suferit în ultimii ani, numeroase persoane şi-au luat singure măsuri de precauţie în ultimele săptămâni, purtând, spre exemplu, măşti sanitare atunci când îşi părăsesc locuinţele.

În timpul alocuţiunii sale de miercuri, Koca a solicitat populaţiei evitarea pe cât posibil a deplasărilor în străinătate.

Cu puţin timp înainte, Ministerul Sănătăţii a anunţat suspendarea până la o nouă notificare a concediilor pentru unii dintre angajaţii săi.

Apărut în decembrie în China, noul coronavirus afectează toate continentele, cu excepţia Antarcticii, şi perturbă activităţile cotidiene şi economice într-un număr tot mai mare de ţări. Peste 118.000 de cazuri de contaminare au fost identificate până în prezent la nivel mondial.

Editor: I. I. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri