Turcia condamnă atacul terorist de la Nisa, dar îndeamnă Franța să evite retorica împotriva musulmanilor

Data publicării:
politia pazeste locul atacului terorist de la Nisa
Poliția a securizat locul atacului de la catedrala din nisa. Foto: Agerpres / EPA / IAN LANGSDON

Turcia a condamnat joi vehement, în pofida disensiunilor cu Franţa, atacul islamist de la Nisa, soldat cu trei morţi şi numeroşi răniţi. Ministerul turc de Externe a transmis condoleanțe familiilor victimelor. Totuși, administrația prezidențială de la Ankara îndeamnă Franța „să evite noi retorici împotriva musulmanilor care pot genera tensiuni”.

„Condamnăm puternic atacul comis astăzi în Catedrala Notre-Dame din Nisa”, a transmis Ministerul de Externe de la Ankara, potrivit Mediafax, care preia cotidianul Hurriyet.

Ministerul turc de Externe a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a exprimat solidaritate cu poporul francez.

Și administraţia prezidenială a condamnat atacul islamist comis joi în oraşul francez Nisa, în pofida disensiunilor cu Franţa.

„Îndemnăm conducerea Franţei să evite noi retorici împotriva musulmanilor care pot genera tensiuni şi să se concentreze pe găsirea autorilor actelor de violenţă”, a declarat, la rândul său, Fahrettin Altun, directorul de comunicare al Preşedinţiei Turciei.

Relaţiile dintre Franţa şi Turcia sunt tensionate din cauza crizelor din Siria, Libia, estul Mării Mediterane şi din Nagorno-Karabah. Sâmbătă, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că omologul său din Franţa, Emmanuel Macron, „are nevoie de tratament la nivel mental”, pentru că a susţinut publicarea caricaturilor cu Profetul Mahomed în numele libertăţii de expresie.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri