Turcia: Nu ne vom cere scuze pentru avionul rus doborât, ne-am apărat frontiera

Data publicării:
AVION RUSESC TURCIA INCIDENT RUSIA epa agerpres 8114343

Foto: Agerpres

Nu ne vom cere scuze pentru incident, pentru că ne-am apărat frontiera. Nu am întreprins o operațiune împotriva unor avioane rusești în granițele unui alt stat. Nimeni nu are dreptul să acuze Turcia”, a spus șeful executivului de la Ankara.

De asemenea, Davutoglu consideră nesustenabilă teza conform căreia „Turcia a lovit pe la spate Rusia”. „În acest caz, noi avem dreptul să afirmăm că avionul care a încălcat spațiul nostru aerian ne-a lovit pe la spate”, a subliniat Davutoglu.

Un bombardier rus Su-24 a fost doborât de aviația turcă în data de 24 noiembrie. Potrivit Ankarei, avionul a încălcat spațiul aerian al Turciei și a fost atenționat în mai multe rânduri înainte de a fi doborât, în timp ce Moscova afirmă că aparatul se afla în spațiul aerian al Siriei și nu a fost avertizat nici măcar o singură dată.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că doborârea avionului va avea „consecințe extrem de serioase” pentru relațiile dintre Turcia și Rusia. Potrivit lui Putin, atacul aviației turce asupra avionului rus, care a participat la operațiunea antiteroristă în Siria și nu prezenta vreo amenințare la adresa Turciei, este „un pumnal înfipt în spatele Rusiei”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri