Sari la conținut

Turcia promite răzbunare după atentatul de sâmbătă

Ministrul turc de Interne a promis răzbunare pentru cei 38 de oameni ucişi în dublul atentat-sinucigaş ce a avut loc sâmbătă, la Istanbul, relatează News.ro.

Explosions Outside Istanbul Stadium Kill At Least 13

FOTO: Gulliver/ Getty Images

„Mai devreme sau mai târziu ne vom răzbuna. Acest sânge nu va fi lăsat pe jos, indiferent de preţ, indiferent de cost”, a spus ministrul Suleyman Soylu, într-un discurs rostit la o ceremonie funerară organizată la sediul Poliţiei din Istanbul.

El a avertizat şi că cei care şi-au exprimat susţinerea faţă de atacatori pe reţelele de socializare vor fi pedepsiţi.

Turcia a declarat o zi de doliu naţional duminică, după dublul atentat de sâmbătă, de la Istanbul, soldat cu 38 de morţi şi peste 150 de răniţi.

Cele două explozii au avut loc la mai puţin de un minut una de cealaltă, iar autorităţile vorbesc de un atac coordonat vizând forţele de ordine.

Mai întâi, o maşină-capcană a explodat în apropiere de stadionul Vodafone Arena, unde joacă echipa de fotbal Beşiktaş. Explozia a vizat locul unde se adunau ofiţerii care asiguraseră paza meciului Beşiktaş- Bursaspor.

Patruzeci şi cinci de secunde mai târziu, un kamikaze s-a detonat, în timp ce era înconjurat de poliţişti, în parcul Macka, din apropiere.

Ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, a declarat că 13 oameni au fost reţinuţi în urma dovezilor obţinute din maşina detonată.

Autorităţile au acuzat PKK pentru atac.