Turcia susţine revolta sirienilor împotriva preşedintelui Bashar al-Assad

Data publicării:
premierul 20turc 20erdogan 20mfax-41241

"Vom fi alături de voi până la capăt", a declarat Erdogan în cursul unei vizite în tabăra de la Akcakale, situată în apropiere de oraşul Sanliurfa, în sud-estul Turciei, în care sunt găzduiţi aproximativ 25.000 de refugiaţi sirieni.

"Văd clar că ajutorul lui Allah este aproape", a spus acesta, citat de televiziunile turce.

"Noi ştim că regimul tiranic sirian, tiranul Bashar al-Assad, au ucis aproape 50.000 de sirieni", a adăugat şeful Guvernului turc, un adversar declarat al preşedintelui al-Assad. "Aţi suferit mult, dar nu disperaţi", i-a îndemnat el pe refugiaţi.

La sosirea în tabără, Erdogan a fost primit şi aclamat de mii de sirieni care agitau steaguri turce şi un portret uriaş al premierului turc.

Erdogan a fost însoţit în această vizită de mai mulţi colaboratori, dar şi de liderul coaliţiei opoziţiei siriene Ahmed Moaz al-Khatib.

150.000 de sirieni s-au refugiat în Turcia

Turcia găzduieşte în prezent, potrivit unor date oficiale, aproape 150.000 de sirieni, care s-au refugiat din calea unui conflict armat ce devastează ţara de 21 de luni. Violenţele s-au soldat cu peste 45.000 de morţi, potrivit unui ONG sirian în domeniul drepturilor omului cu sediul în Marea Britanie, o asociaţie apropiată opoziţiei.

Erdogan a declarat că, de fapt, în Turcia ar putea să se afle până la 220.000 de refugiaţi sirieni, deoarece numeroşi sirieni închiriază locuinţe în oraşe turce, în loc să se instaleze în tabere de refugiaţi.

Fost aliat al lui al-Assad, Erdogan este în prezent un opozant al preşedintelui sirian şi şi-a exprimat în mod public, în urmă cu mai multe luni, dorinţa ca acesta să fie îndepărtat de la putere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri