Galerie Foto Turiștii și locuitorii din Bangkok stau la coadă să cumpere canabis, recent legalizat în Thailanda

Data actualizării: Data publicării:
Thailand Marijuana
Clienți stau la rând într-o „cafenea" care vinde canabis legal în Bangkok, Thailanda. Foto: Profimedia Images

„Amnesia (Amnezie – n.red.)”, „Jack Haze (Jack ceață – n.red.)” și „ Night Nurse (Asistenta de noapte – n.red.)” sunt printre tulpinile de marijuana la vânzare într-o camionetă din Bangkok, comercianții profitând de cererea străinilor și a localnicilor pentru noua substanță decriminalizată, transmite Reuters.

Thailanda a devenit săptămâna trecută primul stat asiatic care a legalizat creșterea și consumul de canabis în mâncare și băuturi prin scoaterea acestei substanțe de pe lista de narcotice.

Guvernul a declarat că speră ca mișcarea să ajute sectoarele de cercetare agricolă și medicală din economie. Vânzătorii acestui drog spun că industria turismului, lovită de pandemia de Covid-19, ar trebui de asemenea să primească un imbold.

Însă fumatul „ierbii” în public poate încălca legile sănătății iar parlamentul încă dezbate un proiect de reglementare a canabisului, ceea ce înseamnă că există o confuzie despre cum poate fi folosit din punct de vedere legal.

Keira Gruttner, o clientă de 32 de ani din Canada, era printre turiștii care s-au aliniat la o camionetă verde din zona străzii turistice Khaosan, unde personalul cântărea și împacheta mugurii și frunzele comprimate.

„Cred că ar aduce oamenii din alte țări unde nu este legal. Ar putea fi o altă atracție turistică pentru oameni”, a spus aceasta.

Camioneta, aflată în zona capitalei populară printre drumeți cu rucsaci în spate vinde muguri la 700 de baht (20 de dolari) per gram iar angajații spun că drogul poate afecta consumatorii în diferite moduri, inclusiv prin ajutarea acestora să doarmă mai bine sau să amelioreze anxietatea.

Un alt client străin, Kentaro Kajima, a spus despre achiziția sa că este „un vis devenit realitate”, în timp ce dansa cu un prieten în fața camionetei.

Primul client al unui comerciant din Bangkok sărbătorește după ce a cumpărat canabis legal în Thailanda. Foto: Profimedia Images
Primul client al unui comerciant din Bangkok sărbătorește după ce a cumpărat canabis legal în Thailanda. Foto: Profimedia Images

Statul din Asia de Sud-Est, care folosește canabisul în mod tradițional pentru a ameliora durerile și oboseala, a legalizat marijuana medicinală în 2018.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri