Twitter va fi redeschis în Turcia

Data publicării:
twitter bird

Ministerul Transporturilor şi Telecomunicaţiilor a anunţat în cursul după-amiezii redeschiderea accesului la platforma de microblogging Twitter pentru cei aproximativ 12 milioane de utilizatori turci.

În conformitate cu decizia Curţii Constituţionale, măsura vizând blocarea accesului la site-ul Twitter.com a fost ridicată. Site-ul va fi redeschis utilizatorilor”, a anunţat ministerul într-un comunicat, potrivit Mediafax.

Interdicţia, decretată în plină campanie electorală de către premierul Recep Tayyip Erdogan, a provocat un val de critici, atât în Turcia, cât şi în străinătate.

Ridicarea interdicţiei a fost salutată de către internauţi şi Twitter. Reprezentanții rețelei s-au declarat „încurajați de vestea venită din Turcia”.

Autoritatea turcă pentru telecomunicaţii (TIB) a blocat accesul la reţeaua Twitter în cursul nopţii de 20 spre 21 martie, din ordinul premierului Recep Tayyip Erdogan, care a decis să pună astfel capăt difuzării zilnice pe Internet a unor intercepţii telefonice potrivit cărora ar fi implicat în fapte de corupţie.

La o săptămână după reţeaua Twitter, Guvernul turc a blocat accesul la YouTube, în urma difuzării pe Internet a înregistrării unei reuniuni confidenţiale care evocă o intervenţie militară turcă în Siria.

Accesul la platforma YouTube încă nu a fost redeschis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri