Uciderea lui Khashoggi. 11 mesaje trimise de Prinţul Mohammed bin Salman către coordonatorul asasinatului

Data actualizării: Data publicării:
Cadru stradal. Jurnalistul Jamal Khashoggi este suprins de o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul. În imagine se mai poate observa și o dubă neagră, despre care se crede că ar fi transporat, după momentul crimei, trupul tranșat al jurnalistului.
Jurnalistul Jamal Khashoggi, suprins pe o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Prinţul Mohammed bin Salman al Arabiei Saudite i-ar fi trimis cel puţin 11 mesaje celui mai apropiat consilier, cel care ar fi supervizat echipa care l-a asasinat pe jurnalistul Jamal Khashoggi, cu câteva ore înainte şi după moartea acestuia, conform Wall Street Journal, care face referire la un raport al CIA, scrie Bloomberg, citat de News.ro.

jamal-khashoggi
Jurnalistul Jamal Khashoggi, suprins pe o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Wall Street Journal a informat că a analizat părţi ale unui raport al CIA, care include interceptări electronice şi alte informaţii.

Conform raportului, CIA poate spune cu o siguranţă „medie spre mare” că prinţul Mohammed l-a vizat personal pe Khashoggi, „ordonând probabil uciderea sa”.

Totuşi, în analiza CIA se arată că nu există informaţii care să dovedească direct ordinul dat de bin Salman. Prinţul Mohammed i-ar fi trimis mesaje electronice lui Saud al-Qahtani, cel care superviza echipa de 15 persoane care l-au ucis pe Khashoggi şi se afla în comunicare directă cu liderul echipei în Istanbul, se arată în articolul WSJ. Conţinutul mesajelor dintre prinţ şi Qahtani nu este cunoscut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri