UE cere Chinei să revină asupra deciziei de interzicere a emisiei postului BBC

Data actualizării: Data publicării:
televizor pe canalul bbc privit de o batrana
Emisie BBC. Foto: Profimedia Images

Uniunea Europeană a solicitat autorităților de la Beijing să revină asupra deciziei de interzicere a emisiei postului BBC World News în China. Canalul britanic este acuzat că ar fi devenit o „morișcă de zvonuri”.

China a decis joi să interzică emisia postului BBC World News în interiorul ţării, pentru ''încălcarea gravă'' a reglementărilor chineze privind media, relatează Associated Press, citată de Agerpres.

Într-un comunicat, Administraţia naţională chineză pentru radio şi televiziune a precizat că postul britanic a încălcat principiul potrivit căruia ''informaţiile trebuie să fie veridice şi corecte şi să nu aducă prejudicii intereselor naţionale ale Chinei''.

Decizia Chinei a survenit la o săptămână după ce autoritatea britanică de reglementare în domeniul media (OFCOM) a revocat licenţa de emisie pentru canalul de televiziune chinez de limbă engleză CGTN întrucât a ajuns la concluzia că Partidul Comunist chinez are responsabilitatea editorială finală pentru programele postului respectiv.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri