UE cere socoteală Londrei: Forul european vrea să ştie de ce sunt spionate comunicaţiile civililor în Marea Britanie

Data publicării:
snowden-3

Mai exact, Edward Snowden a declarat săptămâna trecută pentru publicaţia The Guardian că agenţia britanică responsabilă de supravegherea electronică interceptează apelurile telefonice şi conversaţiile de pe Internet din întreaga lume. Informaţiile sunt apoi transmise şi autorităţilor americane, afirmă fostul agent al NSA.

Uniunea Europeană vrea să afle care este scopul programului, dacă a fost limitat la cazuri individuale, dacă datele colectate au părăsit Regatul Unit şi dacă sunt posibile rectificări pentru cetăţenii britanici şi europeni. Guvernul britanic a primit termen să răspundă până la finele acestei săptămâni, prin vocea comisarului european pe Justiţie Viviane Reding, în cadrul unei conferinţe de presă.

Sâmbătă, şi Germania a reacţionat la acuzaţiile fostului angajat NSA. Un oficial de la Berlin a declarat ca acuzaţiile de spionaj sunt luate foarte în serios, în timp ce opoziţia şi-a declarat la rândul său îngrijorarea. „Este ca şi cum supravegherea tuturor de către statul descris de George Orwell în "1984" a devenit realitate”, a declarat un parlamentar al Partidului Social-Democrat german, citat de Agenţia France Presse.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri