Ultima fotografie făcută de pasagerul unui avion prăbușit i-a ajutat enorm pe anchetatori. Imaginile au fost publicate

Data publicării:
avion

Anchetatorii australieni au dat publicității ultimele fotografii făcute de pasagerii aflați la bordul unui avion de mici dimensiuni, care s-a prăbușit în apă, anul trecut. Toți cei cinci turiști britanici aflați la bord și pilotul canadian au murit.

avion
Imaginile surprinse de un martor cu câteva secunde înainte de prăbușire.

Incidentul a avut loc pe 31 decembrie 2017, în nordul orașului Sydney. Autoritățile nu au făcut deocamdată public motivul pentru care aparatul de zbor s-a prăbușit într-un râu, însă au publicat ultimele imagini surprinse de cei de la bord. Fotografiile i-au ajutat pe investigatori să reconstruiască ultimele clipe ale avionului în aer, scrie BBC News

Aparatul de zbor, un DHC-2 Beaver, efectua un zbor pentru turiștii care voiau să vadă panorama din Golful Ierusalim. Însă avionul s-a prăbușit brusc în râul Hawkesbury.

Traseul aeronavei a fost reconstituit și cu ajutorul fotografiilor făcute de pasageri, precum și a imaginilor cu avionul surprinse de mai mulți martori la incident. Pozele le-au oferit indicii anchetatorilor și despre cum erau așezați pasagerii în avion.

foto avion
Ultima fotografie făcută de pasagerul din față i-a ajutat pe anchetatori să determine cu o precizie mai mare traseul avionului.

La începutul anului, autoritatea pentru siguranța transportului din Australia a declarat că avionul s-a întors brusc din drum, înainte să se prăbușească în apă, cu botul în față, la viteză mare. Incidentul a fost descris drept unul „complet inexplicabil”.

Urmează ca anchetatorii să încerce să afle dacă nu cumva pilotul a suferit o problemă de sănătate în timpul zborului, care să îl fi împiedicat să mai controleze avionul.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri