Ultimele imagini cu jurnalistul dispărut în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul. Ipoteza macabră a oficialilor turci

Data publicării:
Cadru stradal. Jurnalistul Jamal Khashoggi este suprins de o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite la Istanbul. În imagine se mai poate observa și o dubă neagră, despre care se crede că ar fi transporat, după momentul crimei, trupul tranșat al jurnalistului.
Jurnalistul Jamal Khashoggi, suprins pe o cameră de supraveghere în momentul în care intră în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Canalul TRT World, care aparţine guvernului turc, a difuzat imagini preluate de la camerele de supraveghere, în care jurnalistul Jamal Khashoggi poate fi văzut cum intră în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, scrie BBC, citat de News.ro. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

De asemenea, în imaginile difuzate de TRT pot fi văzute mai multe vehicule care ajung la consulat, printre care şi o dubă neagră, care este căutată de autorităţile turce. În plus, TRT a arătat imagini şi cu un grup de bărbaţi trecând de filtrele de securitate de la aeroportul din Istanbul.

Jurnalistul - un critic al puterii de la Riad care scria la cotidianul american The Washington Post (WP) - s-a dus la consulat pentru a face demersuri administrative în vederea apropiatei sale căsătorii.

Oficiali turci au afirmat sâmbătă seara că, potrivit primelor elemente ale anchetei, Khashoggi a fost asasinat în interiorul consulatului.
Autorităţile din Turcia analizează filmările camerelor de supraveghere de pe autostrăzi pentru a găsi duba neagră despre care cred că a transportat trupul jurnalistului. Investigatorii susţin că duba ar aparţine unei trupe de asasini saudiţi care l-au ucis pe Khashoggi

Marţi, autorităţile saudite au confirmat autorităţilor turce că pot să percheziţioneze consulatul.

Jeremy Hunt, ministrul de Externe al Marii Britanii, a transmis Arabiei Saudite că Regatul Unit aşteaptă răspunsuri urgente privind dispariţia lui Khashoggi. “Prieteniile depend de valori comune”, i-a precizat Hunt omologului său saudit, Adel al-Jubeir, în timpul unei convorbirii telefonice.

Preşedintele american, Donald Trump, a declarat că nu a vorbit încă cu oficialii saudiţi: “Încă nu am vorbit, dar voi face acest lucru la un moment dat”, a precizat el.

„Cerem guvernului saudit să susţină o anchetă privind dispariţia lui Khashoggi şi să fie transparenţi privind rezultatele investigaţiei”, a declarat Secretarul de Stat american, Mike Pompeo.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri