Ultimul mesaj trimis de fostul șef al Interpol soției, după ce a dispărut în China

Data actualizării: Data publicării:
hong
Meng Hongwei

Soția lui Meng Hongwei, fostul șef al Interpolului, arestat în China pe 25 septembrie, într-o așa-zisă anchetă anticorupție și trădare, este convinsă că acesta este persecutat și torturat de autoritățile chineze și spune că nu este sigură că acesta mai este încă în viață. Femeia a primit un singur mesaj de la Meng Hongwei, după dispariția acestuia. În mesaj era un emoticon sub forma unui cuțit, un semn că bărbatul este în pericol.

hong
Meng Hongwei

Într-un interviu acordat BBC, Grace Meng a declarat că nu are nicio veste legată de soțul ei și că i s-a spus că ea însăși a devenit acum o țintă.

„Le spun copiilor că tati este într-o călătorie mai lungă. Mă tot întreabă: «mami, când se întoarce tati? Vrem să îl vedem. Vrem să îi auzim vocea.» Într-o zi, am primit un telefon și mi s-a spus așa: «Nu vorbi, doar ascultă. Două echipe pentru tine. Ești țintă pentru ele!»”, a declarat Grace Meng.

Soția fostului șef al Interpolului acuză autoritățile din China de cruzime și spune că Meng Hongwei este un „deținut politic”.

În urmă cu 10 zile, Interpol a anunţat că Meng Hongwei, despre care China susţine că îl investighează pentru presupuse încălcări ale legi, a demisionat din funcţia de preşedinte al organizaţiei poliţieneşti internaţionale.

Hongwei a fost pus sub investigaţie imediat după ce a ajuns în China. Poliţia din Franţa a deschis o investigaţie după ce Meng Hongwei, a fost dat dispărut de către soţia sa, care nu a mai reuşit să ia legătura cu el după ce acesta a plecat în China.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri