Un tânăr a fost ucis de iubită, după ce fusese „prea rușinat” să îi reclame abuzurile la poliție

Data actualizării: Data publicării:
Tai Jordan ODonnell
Tai Jordan ODonnell, adolescentul de 19 ani ucis prin înjunghiere de prietena lui. Foto: London Metropolitan Police

Un tânăr care a fost ucis prin înjunghiere de către prietena lui abuzivă s-a simțit „prea rușinat” pentru a reclama la poliție comportamentul tinerei, potrivit mamei băiatului, citată de The Independent.

Kamila Ahmad, în vârstă de 24 de ani, din zona Mitcham a capitalei engleze, l-a înjunghiat fatal pe tânărul de 19 ani, Tai O'Donnell din orașul Croydon, aflat în sudul Londrei, pe 3 martie 2021. 

Ahmad a fost condamnată la un minimum de 23 de ani de închisoare de către instanța de la Croydon Crown Court, la începutul acestei luni, pentru omucidere precum și rănire gravă în cazul atacului asupra unui fost partener. 

Afirmațiile ei privind autoapărarea au fost respinse de instanța care a audiat-o când spunea că l-a lăsat pe O'Donnell să sângereze până la moarte pe un fotoliu, fără să cheme o ambulanță.

Defendant - Kamila Ahmad
Kamila Ahmad, fata condamnată pentru uciderea iubitului ei. Foto: London Metropolitan Police

Ahmad deja avea 11 condamnări pe numele ei atunci când l-a ucis pe O'Donnell, inclusiv ultraj, furt și agresiune, potrivit The Times. 

Mama lui, Stacey O'Donnell, a declarat pentru ziar cum în relația dintre cei doi O'Donnell devenise tot mai izolat și retras. 

O’Donnel a spus: „L-am văzut că era stresat. Dar am presupus greșit că era doar o relație toxică obișnuită. Nu era nimic obișnuit la asta. Era abuz serios. Fiul meu nu a vrut să moară”. 

Ea a spus că O'Donnell s-a simțit prea rușinat pentru a declara la poliție că era atacat de prietena lui. 

„Tai nu era un băiat timid”, a spus ea. „Avea un spirit puternic. Niciodată într-un milion de ani nu m-aș fi gândit că va ajunge într-o situația ca asta. 

Era un băiat tânăr, popular, nu a vrut să fie văzut ca cineva care era terorizat de o fată. Îi era rușine”, a spus femeia. 

O'Donnell era student la Croydon College atunci când prietenii i-au făcut cunoștință cu Ahmad. În vârstă de 22 de ani atunci, Ahmad încă era în probațiune pentru infracțiunile de furt și posesia unui obiect cu lamă.

La două luni după, O'Donnell i-a mărturisit mamei sale că Ahmad „izbucnea” la probleme minore, deși el încercase să glumească despre acest lucru. 

Odată cu trecerea timpului, a devenit tot mai clar că nu avea voie să-și vadă prietenii sau să stea pe afară fără permisiunea prietenei lui. 

La un moment dat, el și-a sunat mama în timpul nopții, înspăimântat după ce Ahmad începuse să bată cu putere la ușa lui. Când ajunsese familia băiatului, Ahmad era înăuntru iar O'Donnell insista că totul era OK. 

Nu trecuse multă vreme de atunci, iar doamna O'Donnell a observat urme de mușcături pe gâtul băiatului ei. Ahmad de asemenea mai folosea o cărămidă pentru a sparge intrarea în casă. 

Mama lui susține că Ahmad amenința că se sinucide de fiecare dată când fiul ei vorbea despre încheierea relației și alteori amenința că îl va „înjunghia”. 

Pe 2 martie, ea s-a dus să-i vadă în casa lor și le-a spus să încheie relația „toxică”, adăugând: „Voi doi nu sunteți potriviți unul pentru celălalt”. 

Luându-și rămas bun de la fiul ei pentru ultima dată, femeia a spus: „Mă termină să te văd trăind așa”.

Apoi, cuplul a fost auzit certându-se în acea seară iar camerele de supraveghere CCTV au surprins-o pe Ahmad lovindu-l pe O'Donnell cu geanta în față pe stradă. 

La ora 3:27 în timpul nopții, Ahmad a scris un mesaj unui membru al familiei spunând că a „înjunghiat pe cineva” și că „nimeni nu mă ajută să scap de el”. 

Un vecin a sunat la poliție la mijlocul zilei iar ofițerii de poliție au găsit corpul lui O'Donnell la fața locului. Un anatomopatolog a spus că dacă ar fi fost chemată ambulanța, O'Donnell probabil ar fi supraviețuit. 

Ahmad a mințit apoi la poliție, insistând că era o soră mai mică a unui vecin și că nu avea nimic de-a face cu decedatul. Însă, ofițerii de poliție au găsit o jachetă pătată de sânge și un rucsac care fusese legat de locul faptei cu ajutorul ADN-ului. 

Judecătorul Peter Gower a spus: „Demonstrează cu o claritate înfricoșătoare cât de periculoasă ești domnișoară. Ai fost indiferentă când a murit și nu ai arătat nici cea mai mică urmă de remușcare”. 

Judecătorul a respins de asemenea povestea fetei că era o victimă a abuzului domestic în relație, spunând despre comportamentul ei că este „de control și coercitiv”.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri