Un alt jurnalist saudit, „torturat și ucis”. Spionii regimului i-au descoperit contul secret de Twitter

Data actualizării: Data publicării:
Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser
Foto: Twitter

Potrivit unor informații venite pe surse de la grupuri pentru apărarea drepturilor omului, un alt jurnalist saudit a fost torturat și ucis în Arabia Saudită. Acesta se afla în închisoare, după ce spioni de-ai regimului i-au descoperit contul de Twitter. Sub un pseudonim, jurnalistul scria despre violări ale drepturilor omului, ale oficialilor saudiți și ale membrilor familiei regale.

Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser
Foto: Twitter

Potrivit informațiilor, Turki Bin Abdul Aziz Al-Jasser a fost ucis în închisoare, la o lună după decesul lui Jamal Khashoggi, în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul.

Site-ul The New Khaleej a fost cel care a dezvăluit decesul lui Al-Jasser, citând surse din interiorul unor grupuri pentru drepturile omului. Informația nu a fost însă confirmată din surse oficiale.

Spioni de-ai regimului din zona Dubaiului ar fi descoperit că Al-Jasser s-ar afla în spatele contului de Twitter „Kashkool”, unde erau publicate informații despre violări ale drepturilor omului.

Informația vine la o zi după ce în presa turcă au apărut informații potrivit cărora oficialii saudiți care lucrează pentru consulatul din Istanbul ar fi încercat să distrugă probe video - imagini surprinse de camerele de supraveghere din consulat. Mai exact, aceștia au încercat să distrugă  una dintre camerele din interiorul consulatului, chiar în ziua în care Khashoggi a intrat în clădire și a fost ucis.

Iar în data de 6 octombrie, atunci când anchetatorii au încercat să vizualizeze imaginile din ziua asasinatului, înregistrate de sistemul montat într-o cabină de-a poliției, situată în afara consulatului, accesul la acestea ar fi fost blocat, cu ajutorul unui cod, a scris cotidianul pro-guvernamental turc Sabah. Potrivit Al Jazeera, codul a fost spart și sistemul a fost accesat înainte ca probele să fie distruse.

Khashoggi, jurnalist al cotidianului american The Washington Post și critic la adresa regimului saudit, a fost ucis în consulatul Arabiei Saudite în ziua de 2 octombrie. Trupul acestuia ar fi fost tranșat și, apoi, se tem oficiali turci, dizolvat în acid.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri