Un american a cheltuit 1 milion de dolari, bani furați, pe un joc

Data actualizării: Data publicării:
New York Citys's MTA Issues Warning About Playing Pokemon Go On Subway Platforms
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Un bărbat din Statele Unite a cheltuit 1 milion de dolari jucând Game of War, o aplicație pentru telefonul mobil, după ce a furat 4,8 milioane de dolari din banii angajatorului său, informează BBC care citează Ars Technica.

New York Citys's MTA Issues Warning About Playing Pokemon Go On Subway Platforms
FOTO: Gulliver/ Getty Images

Kevin Lee Co, în vârstă de 45 de ani, din Sacramento, California, a pledat vinovat în fața acuzațiilor de fraudă și spălare de bani după ce a utilizat în mod fraudulos cardul de credit al companiei pentru care lucra, potrivit Agerpres.

Potrivit tribunalului, Co a cheltuit circa 1 milion de dolari din banii furați jucând Game of War, unul dintre cele mai populare jocuri de telefonie mobilă.

În cadrul aplicației, jucătorii cumpără aur și credit pentru a construi și cuceri imperii.

Americanul lucra de doi ani la Holt, o companie din California care se ocupa cu distribuția de utilaje Caterpillar, când a început să pună în aplicare o schemă frauduloasă, în mai 2008. El a devenit responsabil de conducerea departamentului contabil și a reușit să ascundă tranzacțiile până în martie 2015. O lună mai târziu și-a dat demisia.

Timp de aproape șapte ani, împătimitul de jocuri a folosit cardul companiei pentru a cumpăra mașini de lux, bilete la meciuri, mobilă, dar a achitat și operații estetice.

Se estimează că fiecare utilizator a cheltuit anul trecut, 550 de dolari, în medie, pentru a se delecta cu acest joc.

În urma anchetei la care a participat și FBI, bărbatul va fi condamnat în mai, acesta riscând să petreacă până la 20 de ani în spatele gratiilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri