Un an de la Ice Bucket Challenge. Câți bani a strâns provocarea devenită viral

Data publicării:
GettyImages-453986012

Provocarea găleţii cu gheaţă a început cu gestul simplu al lui Chris Kennedy, un tânăr american care şi-a turnat în cap o găleată cu apă şi cuburi de gheaţă. În acelaşi timp, el a anunţat că donează o sumă de bani pentru lupta împotriva maladiei ALS sau scleroza laterală amiotrofă, o boală care afectează nervii responsabili cu mişcarea.

Chris Kennedy şi-a provocat prietenii să facă acelaşi lucru, fără să ştie însă că gestul lui avea să inspire milioane de oameni. Printre ei şi cei mai bogaţi oameni din lume.

Bill Gates: „Consideraţi-vă provocaţi. Aveţi 24 de ore. Succes!”

Frenezia găleţii cu gheaţă a cuprins, cum era şi firesc, numeroşi artişti din întreaga lume. Provocarea a fost acceptată până şi de foşti preşedinţi americani precum George Bush junior sau de feţe regale precum Prinţul Albert de Monaco.

Până şi preşedintele Barack Obama a fost provocat. Acesta a declinat oferta, dar a donat o sumă pentru combaterea bolii.

Cu ocazia împlinirii unui an de la startul provocării, fundaţia care gestionează banii primiţi de peste tot din lume a dezvăluit şi modul în care ei vor fi folosiţi. Majoritatea lor vor merge în cercetare, adică peste 70 de milioane de dolari, pentru a se găsi un tratament.

Alte peste 20 de milioane vor fi alocate pacienţilor şi îngrijirii lor. Restul banilor vor merge în centre de educaţie şi strângere de fonduri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri