Un asociat al lui Giuliani îl acuză pe Trump în scandalul privind Ucraina: „Știa exact ce se întâmplă”. Miza – alegerile din 2020

Data publicării:
Donald Trump, în Biroul Oval de la Casa Albă
FOTO: Alex Wong/Getty Images

Lev Parnas, un asociat al lui Rudy Giuliani, avocatul personal al lui Donald Trump, spune că președintele american știa de încercările de a convinge Ucraina să-l ancheteze pe Joe Biden, unul din potențialii săi rivali la alegerile prezidențiale din 2020, relatează CNN.

Lev Parnas a spus că miza tuturor acestor eforturi este scrutinul de anul viitor.

Așa privea toată lumea lucrurile. Ăsta era lucrul important, să rămână încă patru ani (președinte, n.r.). Nu exista niciun alt motiv”, a spus Parnas într-un interviu pentru CNN.

Parnas, care s-a distanțat de Giuliani și de Trump, spune că șeful Casei Albe „știa exact ce se întâmplă”, în ceea ce privește eforturile unor apropiați ai săi pentru a forţa Ucraina să-l ancheteze pe Biden.

El mai spune că Giuliani nu a anchetat presupuse fapte de corupție în Ucraina și că intenția a fost de fapt să caute informații compromițătoare despre potențialul rival al lui Trump, relatează BBC.

Parnas, anchetat în prezent pentru presupuse infracţiuni privind finanţarea electorală, l-a acuzat de minciună pe Trump, susținând că acesta știa că ajutorul militar acordat Ucrainei va fi suspendat, dacă nu va fi începută o anchetă împotriva lui Biden și a fiului său, Hunter, director timp de mai mulți ani la o companie din Ucraina.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a decis inculparea preşedintelui Donald Trump pentru abuz de putere şi obstrucţionarea Congresului. Donald Trump este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joe Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. Cazul va ajunge în Senatul SUA care, după un proces, va stabili prin majoritate de două treimi dacă Donald Trump este vinovat sau nevinovat. În cazul în care Donald Trump va fi găsit vinovat, va fi destituit.

Demiterea preşedintelui Donald Trump este însă improbabilă în contextul în care Partidul Republican deţine majoritatea în Senatul SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri