Un astronaut în vârstă de 18 ani, cel mai tânăr din istorie, va zbura alături de Jeff Bezos în spațiu

Data publicării:
turism spatial
Foto: Gettyimages

Un băiat în vârstă de 18 ani va deveni cel mai tânăr astronaut din istorie la data de 20 iulie, când va decola alături de miliardarul Jeff Bezos în cadrul zborului inaugural al navei spaţiale "New Shepard" a companiei acestuia, Blue Origin, relatează AFP joi.

Proaspăt absolvent de liceu, în 2020, Oliver Daemen, deţinător al unei licenţe de pilot privat, este primul pasager plătitor pentru Blue Origin, însă nu este câştigătorul licitaţiei pentru un loc la bord, adjudecat pentru 28 de milioane de dolari. Câştigătorul licitaţiei a solicitat să rămână anonim şi va zbura într-o misiune viitoare, a indicat compania aerospaţială.

Anunţul "marchează începutul operaţiunilor comerciale pentru "New Shepard" ", a declarat Bob Smith, directorul executiv al Blue Origin.

"Oliver reprezintă o nouă generaţie de oameni care ne vor ajuta să construim un drum către spaţiu", a adăugat el.

Zborul la bordul "New Shepard" va reprezenta împlinirea unui vis pentru Oliver Daemen, fascinat de spaţiu, Lună şi rachete încă de când avea 4 ani, se arată într-un comunicat.

El intenţionează să studieze fizica şi managementul inovaţiei la Universitatea Utrecht din Ţările de Jos, începând din septembrie.

În cadrul primului zbor cu echipaj uman a navei spaţiale "New Sheperd", viitorul student se va alătura fondatorului Blue Origin, Jeff Bezos şi fratelui acestuia, Mark, precum şi lui Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, cel care va deveni cel mai vârstnic astronaut din istorie.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri