Un australian care se dădea drept Justin Bieber, inculpat pentru pedofilie

Data publicării:
catuse_crop

Un lector universitar de 42 de ani din Australia, care a realizat postări pe internet dându-se drept Justin Bieber și a convins fani să-i trimită poze explicite, a fost inculpat pentru 931 de capete de acuzare legate de infracțiuni la legislația privind abuzurile sexuale asupra minorilor, a anunțat joi poliția, relatează DPA și AFP.

catuse_crop

Inculpatul, un lector universitar la Universitatea tehnologică din Queensland, a fost arestat în noiembrie pentru infracțiuni la legislația privind abuzurile sexuale asupra minorilor, în urma unui pont din partea autorităților germane și americane, care a dus la o descindere a poliției în locuința sa.

Bărbatul s-ar fi dat drept Justin Bieber pe Facebook și Skype și ar fi solicitat imagini cu ei înșiși de la copii. Potrivit poliției din Queensland, șirul său de infracțiuni datează cel puțin din 2007.

După arestare, el a fost acuzat de exploatarea sexuală a copiilor și deținerea de materiale care dovedesc infracțiunea.

"După o examinare atentă a calculatorului bărbatului, el a fost inculpat în această săptămână pentru alte 931 de infracțiuni de exploatare sexuală a copiilor", a anunțat poliția, inclusiv viol, tratament indecent al copiilor, realizarea de materiale de exploatare sexuală a copiilor, scrie Agerpres.

Poliția nu a precizat de unde erau copiii exploatați.

Detectivul Jon Rouse a declarat că infracțiunile sunt "îngrozitoare" și că informațiile din dosar arată "capacitățile și accesul global pe care le au pedofilii pentru a seduce și exploata copiii". Rouse i-a avertizat pe fanii solistului pop și pe părinții lor să dea dovadă de vigilență.

"Faptul că atât de mulți copii au putut crede că erau în contact cu această celebritate ilustrează nevoia de regândire serioasă a modului în care noi, ca societate, ne educăm copii în privința siguranței în mediul online", a precizat Rose într-un comunicat.

Inculpatul va compărea în fața unui tribunal din Brisbane la 6 aprilie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri