Un avion misterios și o misiune secretă în spațiu

Data publicării:
x-37

X-37B este la cea de-a treia lansare în spaţiu. A orbitat în jurul Pământului în ultimele 22 de luni şi urmează să revină pe Terra în această săptămână. Este tot ce ştim despre misiunea mini-navetei spaţiale.

În lipsa unor răspunsuri, apar mai multe teorii ale conspiraţiei.

Cei mai mulţi americani sunt de părere că avionul testează de fapt o armă secretă spaţială sau are misiuni de spionaj. Nici vorbă, transmit reprezentanţii Forţelor Aeriene Americane care vorbesc despre X-37B ca despre un laborator de cercetare spaţial.

Oficial misiunea avionului este aceea de a testa noi tehnologii necesare programelor de dezvoltare aerospaţială americană şi efectuarea unor experimente care vor fi aduse înapoi pe Pământ şi examinate.

X-37B şi a fost lansat pentru prima dată pe orbita Pământului în aprilie 2010. Aeronava măsoară 8,9 metri lungime, are o anvergură a aripilor de 4 metri şi jumătate şi cântăreşte aproximativ 5 tone şi jumătate.

După instalarea pe orbită, avionul funcţionează cu electricitate provenind de la celule solare şi baterii pe bază de ioni de litiu. Autonomia îi determină pe mulţi cercetători să spună că X-37B ar putea reprezenta noua generaţie de vehicule NASA, după retragerea navetelor spaţiale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri