Un băiat de patru ani din Australia i-a salvat viața mamei sale sunând la ambulanță. „Nu sunt un supererou, doar un erou”

Data actualizării: Data publicării:
Wendy și Monty Cocker
Cu doar o zi înainte de incident, mama lui Monty i-a explicat băiatului cum să sune la ambulanță. Captură video: Dailymotion / The Examiner

Un băiat de patru ani din Australia și-a salvat mama dintr-o situație de urgență medicală sunând la serviciul de ambulanță la doar o zi după ce aceasta l-a învățat cum să cheme salvarea, scrie BBC.

Monty Cocker a sunat la numărul național de urgență – 000 – pe data de 27 august și le-a spus operatorilor: „Mama a căzut”.

„Când am ajuns la adresă, el era la fereastră... ne făcea cu mâna”, a spus paramedicul Mark Small. Odată intrați în casă, medicii au fost ajutați de Monty ca să își dea seama că mama sa, Wendy, a suferit o criză și a leșinat.

Gândirea lui rapidă a făcut o diferență uriașă, a spus Smalls. „Mai ales atunci când te lovești la cap după o căzătură sau dacă ai o criză prelungită, poate fi [o situație] foarte serioasă”.

Paramedicii s-au întors marți în casa din Launceston, Tasmania, pentru a-i acorda lui Monty un certificat de apreciere.

Wendy Cocker, o asistentă medicală, le-a spus reporterilor că Monty știe că a făcut un lucru bun, dar că a rămas foarte modest în privința rolului pe care l-a jucat pentru a-i salva viața mamei sale, spunându-le prietenilor lui de la grădiniță că a fost „ușor”.

„Bunica lui a venit și a zis: 'Unde este supereroul?' El a spus: 'O, nu, nu sunt un supererou. Sunt doar un erou'.”

Australia-Monty2
Paramedicii i-au acordat lui Monty un certificat de apreciere pentru acțiunile prin care i-a ajutat pe medici să o salveze pe mama sa. Captură video: Herald Sun

Mama băiatului a încercat să își sune soțul, dar și-a pierdut cunoștința

Cu doar o zi înainte de incident, mama lui Monty i-a explicat băiatului cum să sune la ambulanță folosind un telefon blocat și unul deblocat. Wendy nu s-a așteptat ca aceste informații să-i fie de folos fiului ei atât de repede.

Wendy a spus că își aduce aminte că se simțea rău și că a încercat să își sune soțul, apoi și-a pierdut cunoștința. „Mi-am revenit și totul se întâmpla deja, ambulanța era acolo. Sunt așa de mândru de el... el cu siguranță a fost eroul zilei”.

Danielle Masters, un medic de la terapie intensivă, a spus că a rămas uimită de faptul că Monty și-a dat seama că ceea ce s-a întâmplat era o situație în care era nevoie să sune la ambulanță, scrie ABC.

„Când am ajuns acolo, el era așa de calm și a urmat toate instrucțiunile”, a povestit Masters. „A fost în stare să răspundă la toate întrebările și să ne spună ce s-a întâmplat.”

Smalls a spus că a lucrat ca paramedic de 13 ani și a mai întâmpinat situații în care copii mai mari au sunat la ambulanță, „dar niciodată, niciodată unul de patru ani”.

Citește și: Un băiat de 4 ani a chemat poliția sunând la numărul de urgență scris pe mașina lui de jucărie, după ce mama sa a leșinat în casă

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri