Un bar din Mexic a fost incendiat de traficanți de droguri: 25 de morți și 13 răniți

Data actualizării: Data publicării:
bar_caballo_blanco

Cel puțin 25 de oameni au murit și alți 13 au fost răniți după ce traficanții de droguri au distrus un bar din sud-estul Mexicului, în orașul Coatzacoalcos. Acesta este cel mai grav incident de acest fel care a avut loc în regiune, în ultimii ani. Forțele de ordine îi caută pe atacatori.

Atacatorii au tras mai multe focuri de armă și au aruncat cu sticle incendiare în clubul în care se aflau câteva sute de persoane.

Președintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a catalogat atacul de marți ca fiind „groaznic”, adăugând că cei vinovați au încuiat ieșirile de urgență.

Cel puțin 25 de persoane și-au pierdut viața în urma atacului, iar alte 13 persoane au fost rănite, relatează Euronews.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Acesta este unul dintre cele mai grave atacuri de când Obrador a preluat mandatul de președinte, în decembrie anul trecut, având în campanie mesaje de oprire a violențelor și de luptă împotriva corupției și a inegalității.

Guvernatorul statului Veracruz, Cuitlahuac Garcia, a indicat că atacul a avut loc în urma unor dispute între bande rivale.

În aprilie, anul acesta, un atac asemănător a avut loc în Minatitlan, în urma căruia au murit 13 oameni.

Statul Veracruz este un punct de tranzit important în traficul de droguri care alimentează Statele Unite.

Redactor web: George Costiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri