Un bărbat a câştigat dreptul de a purta coarne în poza pentru permisul auto

Data publicării:
phelan-moonsong
FOTO: Facebook

Un bărbat din statul american Maine, preot într-un cult păgân, a câştigat în instanţă dreptul de a purta coarne de capră în fotografia pentru permisul auto, informează bostonglobe.com.

phelan-moonsong
FOTO: Facebook

Phelan Moonsong, rezident în statul american Maine, spune că poartă întotdeauna acele coarne de capră - cu excepţia perioadelor de timp în care doarme sau face duş -, despre care spune că reprezintă un fel de „antenă spirituală” pentru el şi „îl ajută” să îi înveţe pe ceilalţi oameni principiile pagânismului, potrivit News.ro.

El a trebuit să facă apel după ce fotografia lui pentru permisul auto - în care apare purtând acele coarne - a fost prezentată autorităţilor din Maine şi să îşi explice convingerile religioase în faţa reprezentanţilor Biroului pentru Vehicule Motorizate. În plus, a spus el, coarnele în cauză nu îi ascund chipul.

Biroul Secreturii de Stat din Maine a explicat faptul că reprezentanţii săi nu erau familiarizaţi cu acele ”decoraţiuni frontale” şi au fost nevoiţi să îi ceară lui Phelan Moonsong informaţii suplimentare în această privinţă.

O purtătoare de cuvânt a aceluiaşi birou a precizat că autorităţile din statul Maine i-au permis lui Phelan Moonsong să poarte coarnele de capră, deoarece acesta a invocat motive religioase şi, de asemenea, pentru că ele nu îi acoperă chip.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri