Un bărbat a cerut despăgubiri pentru că a fost rănit în accident. Apoi s-a pozat în vacanță în Mexic și s-a lăudat pe Facebook

Data publicării:
vacanta
Un bărbat a cerut despăgubiri pentru că a fost rănit în accident, dar s-a pozat în vacanță FOTO: Clyde and Co

Un bărbat care a spus că nu a putut să lucreze luni de zile din cauza rănilor suferite într-un accident de mașină și a cerut despăgubiri materiale nu va primi până la urmă nimic, după ce s-a dat de gol că a mințit postând fotografii cu el în vacanță.

Ferenc Kirinovits a spus că a avut nevoie de o intervenție chirurgicală și a fost șomer timp de 3 luni în urma accidentului, cerând despăgubiri de 22.000 de lire sterline pentru toate neplăcerile. La o examinare medicală pe care a avut-o la 13 luni după accident, el a spus că nu a fost în stare să-și facă ordine în casă, să facă la sport și să-și caute un alt loc de muncă. În acest context, a cerut despăgubiri.

Dar în timp ce el aștepta cu satisfacție banii, compania de asigurări AXA UK a devenit suspicioasă cu privire la gravitatea rănilor suferite și a început să ancheteze cazul.

Astfel, s-a descoperit că bărbatul în vârstă de 45 de ani a postat pe Facebook imagini care îl arătau în vacanță în Mexic, dându-se în tiroliană, exact în perioada în care a spus că n-a putut să lucreze din cauza leziunilor, potrivit ITV.

În alte fotografii era agățat de o frânghie cu capul în jos, în barcă sau cățărat pe temple.

Cazul său a ajuns în fața instanței, iar un judecător de la tribunalul Norwich i-a respins cererea de despăgubiri pe motiv că a „exagerat orice vătămare până la limita penală”.

Ferenc Kirinovits conducea pe un drum din Norfolk, în august 2016, când mașina sa a fost lovită din spate de un alt șofer. Compania de asigurări nu a contestat răspunderea pentru ceea ce s-a întâmplat, dar a apreciat că bărbatul nu a fost rănit atât de grav pe cât a afirmat el.

El a susținut că a suferit leziuni ale coloanei vertebrale și că a fost operat la gât la trei ani după accident.

Anchetatorii firmei de avocatură Clyde & Co care a fost angajată de asiguratorul AXA UK au descoperit în postările de pe rețelele sociale că Kirinovits se bucura de vacanță și făcea sporturi extreme cu șase luni înainte de operație.

Kirinovits a susținut în instanță că i s-a spus că s-ar putea să nu mai poată să facă sport după operație, așa că a vrut să se bucure pentru ultima oară de activități extreme. Totuși, recent, judecătorul districtual Jacqueline Raggett a hotărât că cererile bărbatului au fost făcute în baza unor afirmații „necinstite”.

Judecătorul a spus că bărbatul a fost într-adevăr rănit și a suferit o intervenție chirurgicală, dar că asta nu s-a întâmplat din cauza accidentului.

Acum, în urma deciziei instanței, AXA UK are dreptul să-i impute bărbatului cheltuielile de judecată, care se ridică la aproximativ 12.000 de lire sterline.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri