Un bărbat a folosit o soție falsă pentru a cere la tribunal anularea căsătoriei

Data actualizării: Data publicării:
cuplu in fata unui reprezentant legal
Un bărbat a folosit o soție falsă pentru a cere la tribunal anularea căsătoriei FOTO: Getty Images

Un judecător canadian a respins anularea unei căsătoriei, după ce a descoperit că „soția” care a depus mărturie în timpul procedurilor judiciare era o impostoare.

Warren și Gina Zant s-au căsătorit în Insulele Cook pe 27 noiembrie 1999, dar s-au despărțit două decenii mai târziu. Potrivit acordului de separare, Gina era beneficiara fondului de pensii a lui Warren Zant.

Anul trecut, soțul a depus o cerere la Curtea Supremă din Columbia Britanică din Kamloops, Canada, prin care solicita anularea căsătoriei, pe baza unei declarații a soției care susținea că nu își mai dorește o legătură legală cu Warren. Numai că la audierea care a avut loc online bărbatul a fost însoțit de o impostoare, pentru că Gina Zant nu ar fi fost de acord niciodată cu anularea care aducea după sine și ștergerea beneficiilor financiare, potrivit Daily Hive.

În urmă cu aproape un an, judecătorul Dennis Hori a aprobat cererea lui Warren Zant de a anula căsătoria, ceea ce a însemnat că fosta soție și-a pierdut dreptul de benefiară a fondului de pensii. Dar apoi au apărut informații că anularea ridica suspiciuni. Instanța avea să o audieze ulterior pe Gina Zant, care a părut șocată să audă de această procedură, susținând că nu a fost niciodată implicată în acest caz.

Judecătorul Hori a explicat că femeia care se pretindea că este Gina Zant a depus și un document semnat în care afirma că dorește anularea. Pe baza mărturiilor celor două părți, judecătorul a admis anularea, iar dreptul fostei soții de a beneficia de fondul de pensii a lui Warren Zant a fost anulat și el.

Warren Zant a trimis o copie a ordinului de anulare către planul de pensii, care însă a contactat-o ​​ulterior pe adevărata Gina Zant, care s-a arătat uluită de toată povestea.

După ce a fost contactat de adevărata doamnă Zant cu privire la anularea căsătoriei, judecătorul Dennis Hori a demarat verificări în încercarea sa de a descoperi adevărul. El a aflat că unele documente depuse la dosar erau falsificate.

„Nu pot stabili, pe baza probelor, cine este persoana care s-a prezentat drept Gina Elizabeth Zant. Dar este clar că a fost vorba de o impostoare”, a scris Hori în decizia de a anulare a anulării căsătoriei.

Nu este clar dacă Warren Zant și persoana care s-a identificat drept soția lui în timpul audierii pentru anularea căsătoriei vor suferi consecințe de natură judiciare, însă avocatul adevăratei Gina Zant a cerut acest lucru.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri