Un bărbat a fost păcălit să plătească 8.500 de euro pentru 2 centilitri de whisky

Data publicării:
whiskey bautura alcool
FOTO: Shutterstock

Whiskyul Macallan din 1878 din care un chinez a degustat în luna august un pahar care l-a costat 9.999 de franci elvețieni (8.589 euro) într-un hotel din stațiunea de sporturi de iarnă Saint-Moritz era un fals, potrivit site-ului de informații 20minuten.ch, relatează joi AFP.

whiskey bautura alcool
FOTO: Shutterstock

 

Contactat în mai multe rânduri de AFP, Hotelul Waldhaus care i-a vândut clientului său această băutură nu a răspuns, dar a publicat joi pe pagina sa de Facebook un articol al site-ului de informații elvețian, notează Agerpres.

Acest hotel are în incinta sa un bar numit "Devil's Place", înscris în Guinness Book pentru colecția sa fără echivalent de tipuri de whisky. Acesta propune circa 2.500 de tipuri de whisky, care se vând la prețuri între șapte și 9.999 de franci elvețieni pentru o doză de doi centilitri.

La începutul lui august, barul i-a vândut unui amator chinez de whisky un pahar din acest Macallan, după ce a deschis sticla special pentru el. Prețul exorbitant al celor doi centilitri din această băutură a atras atenția criticilor, care s-au întrebat dacă sticla este autentică.

Potrivit 20minuten.ch, a fost realizată o expertiză de laboratorul scoțian specializat Rare Whisky 101, consultat cu regularitate cu prilejul vânzării la licitație a whisky-ului. S-a dovedit că băutura degustată de client era de fapt un whisky fabricat aproape un secol mai târziu, între 1970 și 1972.

Pentru a corecta greșeala, directorul hotelului, Sandro Bernasconi a călătorit până la Beijing pentru a-i returna banii clientului păgubit și a arăta că elvețienii sunt oameni cinstiți "care nu își înșală clienții", potrivit site-ului de informații care publică o fotografie cu cei doi bărbați și un bon de returnare a sumei de 9.999 de franci elvețieni.

Whisky-ul vândut se presupunea că a fost conservat timp de 27 de ani și a fost pus în sticlă în 1905.

Sticla falsificată a fost cumpărată în urmă cu 25 de ani la un preț din cinci cifre de tatăl lui Sandro Bernasconi, care a condus hotelul înaintea lui, povestește 20minutes.ch.

"În tot acest timp nu am avut de ce să ne îndoim că este vorba de o sticlă originală", a mărturisit actualul patron al Waldhaus Hotel pentru site-ul de informații.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri