La 68 de ani, un bărbat a îndurat o operație traumatizantă de alungire a picioarelor pentru a câștiga 8 cm în înălțime

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Un bărbat a îndurat o operație traumatizantă de alungire a picioarelor pentru a câștiga 8 cm în înălțime FOTO captură ITV

Un bărbat în vârstă de 68 de ani s-a înălțat cu 8 centimetri după ce a urmat un proces chirurgical extrem de „dureros”.

Roy Conn a „crescut” de la 1.67 m la 1.75 m datorită unui proces complex de alungire a oaselor care există încă din anii 1950.

Operația implică o fractură a ambelor oase femurale care este foarte dureroasă, dar și foarte costisitoare, depășind chiar și 150.000 de euro.

Roy a vorbit joi la emisiunea This Morning de la ITV și a explicat de ce un bărbat căsătorit, care se apropie de vârsta de 70 de ani, a decis să treacă printr-un proces atât de brutal.

Nu, nu a fost o problemă majoră (înălțimea - n.n.). A fost ceva de care am fost mereu conștient încă de când eram tânăr și acum mi-am putut permite asta.

Nu am avut un complex în acest sens, dar pur și simplu am știut mereu că sunt scund”, a spus el.

„Soția mea a fost mai îngrijorată decât mine pentru operație. Ea m-a plăcut așa cum eram. Deci, a fost pentru mine, nu a fost pentru nimeni altcineva”, a încercat să-și explice el motivele.

Roy a vorbit și de recuperarea de după operație și a spus că la început a fost foarte dureros și foarte greu. „Dar pur și simplu treci peste asta”, a concluzionat el.

Dr. Kevin Debiparshad, specialist în alungirea picioarelor, care a fost chirurgul lui Roy, a explicat: „Probabil durează o oră și jumătate pentru finalizarea procedurii. Pacientul trebuie să treacă apoi prin procesul de alungire, care adaugă aproximativ un milimetru pe zi. Durează cam trei luni ca să adaugi la înălțime 8 centimetri”.

„Îți ia aproximativ 25 de zile pentru a obține un inch și aproape două luni și jumătate, sau cam asa ceva, pentru a captura trei inci lungime, în timpul procesului.

În timpul pandemiei, operația a devenit mai populară decât oricând, susține medicul.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri