Un bărbat a murit după ce a căzut dintr-un avion

Data publicării:
british airways

Un al doilea bărbat, având între 25 şi 30 de ani, se află în stare gravă şi este internat la un spital din vestul Londrei, după ce a supravieţuit în mod miraculos călătoriei. El a fost descoperit în viaţă de personalul de pe aeroportul londonez Heathrow.

Victima a murit în timp ce avionul se pregătea de aterizare.

Ofiţerii şi serviciul de ambulanţă de la Londra au venit şi au găsit cadavrul unui bărbat pe acoperiş”, a declarat un purtător de cuvânt al firmei. „Decesul este investigat în prezent ca inexplicabil, dar primele indicii arată că acest cadavru ar putea fi al unui călător clandestin al unei linii aeriene”, a adăugat el.

„La acest moment nu există însă dovezi care să lege decesul de descoperirea unui călător clandestin în trenul de aterizare al unui avion pe aeroportul Heathrow, dar există o anchetă pentru identificarea victimei şi a circumstanţelor în care a decedat aceasta”, a continuat el.

British Airways a descris această situaţie drept un „caz foarte rar” şi a declarat că lucrează cu poliţia din Londra şi Johannesburg pentru a stabili faptele.

Dacă cei doi nu fac parte nici din personalul companiei aeriene şi nici din cel al aeroportului şi au reuşit cumva să ajungă la bordul avionului, atunci aceasta devine o problemă de securitate gravă. Cum au ajuns ei într-o zonă (restricţionată) a aeroportului?”, a declarat editorul David Learmount de la revista Flight International.

Dacă va fi confirmat, acesta nu va fi primul caz de călător clandestin care cade din avion în zona aeroportului Heathrow.

În septembrie 2012, Jose Matada a murit după ce a căzut din trenul de aterizare al unui avion care venea din Angola pe un drum în Mortlake. Bărbatul în vârstă de 26 de ani din Mozambic era „mort sau aproape mort” la impactul cu solul.

În iulie 2013, un presupus călător clandestin din Turcia a fost găsit îngheţat în trenul de aterizare al unui avion British Airways care se deplasa de la Istanbul la Heathrow. El a murit din cauza temperaturilor de minus 60 de grade Celsius în timpul celor patru ore de zbor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri