Un bărbat a murit după ce s-a pus în fața unui urs polar ca să-și apere copiii

Data actualizării: Data publicării:
urs polar
FOTO:Shutterstock

Un bărbat a murit după ce a fost atacat de un urs polar în timp ce se afla la pescuit alături de fiicele lui, în nordul Canadei.

urs polar
FOTO:Shutterstock

Aaron Gibbons, în vârstă de 31 de ani, era pe Insula Sentry, un loc popular de pescuit din vestul Golfului Hudson, când s-a întâlnit cu ursul polar, pe data de 3 iulie, potrivit BBC.

„Se bucura de zi cu copiii lui. Ei au fost surprinși de un urs care a început să-i urmărească și să îndrepte spre unul dintre copii”, a declarat unchiul bărbatului.

O rudă de-a lui Aaron a declarat că bărbatul „a murit ca un erou” după ce le-a spus fiicelor lui să fugă și el s-a poziționat între copii și urs.

Cei mici au reușit să scape teferi după ce au fugit, dar tatăl lor a murit după ce a fost atacat de urs.

Copiii au chemat ajutoare care ulterior au împușcat ursul. A fost însă prea târziu pentru Aaron.

Moartea bărbatul i-a șocat pe locuitorii din satul său natal, Arviat, situat la 10 kilometri distanță de locul atacului, care erau obișnuiți să vadă urși polari.

„Este cu adevărat incredbil de trist. Suntem o comunitate mică, iar când se întâmplă ceva de genul acesta, ne afectează pe toți”, a declarat un locatar pentru CBS.

În vestul Golfului Hudson , numărul urșilor polari a rămas același în ultimii ani, potrivit experților.

Ultima oară când o persoană a murit din cauza unui atac al unui urs polar, în zonă, a fost în anul 2000, potrivit autorităților.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri