Un bărbat a vândut cu 100.000 de dolari o sticlă de vin pe care a uitat-o timp de 50 de ani în beciul casei

Data actualizării: Data publicării:
barbat cu un bebelus in brate si o stila de vin
Un bărbat a vândut cu 100.000 de dolari o sticlă de vin pe care a uitat-o timp de 50 de ani în beciul casei FOTO: Bonhams Skinner

Un bărbat din California care a cumpărat în urmă cu 50 de ani o sticlă de vin și a ținut-o până acum în pivniță, a vândut-o la o licitație cu peste 100.000 de dolari.

Mark Paulson a cumpărat o sticlă de vin Domaine de la Romanée-Conti La Tâche în anii 1970 și a păstrat-o într-o cutie de carton în subsolul casei sale zeci de ani. Paulson a cumpărat sticla din 1971 cu 250 de dolari, potrivit Insider.

„În toți acești ani a stat în subsol. Nu m-am gândit niciodată atât de mult la ea”, a spus bărbatul.

În luna martie, sticla de vin a ajuns la o licitație specializată, unde era de așteptat să se vândă cu o sumă mare, potrivit casei de licitații Bonhams Skinner. Însă s-a vândut cu mult peste suma preconizată, respectiv cu 106.250 de dolari.

În anii 1970, când a cumpărat sticla de 3 litri de vin, Paulson lucra ca pictor comercial, dar avea un anumit interes pentru vinurile rare. Roger Brandt, un prieten cunoscător de vinuri, pe care Paulson l-a cunoscut la o degustare de vinuri din San Francisco, l-a convins să cumpere sticla de La Tâche, pentru că era o ocazie rară.

Potrivit licitatorului Bonhams Skinner, aproximativ 1.300 de cutii cu La Tâche sunt produse anual, iar cele mai multe sticle au 750 ml. În decursul anilor, foarte puține sticle de 3 litri au fost îmbuteliate cu acest sortiment.

Paulson se gândea inițial să aștepte o ocazie cu adevărat specială ca să desfacă sticla de vin, dar cum aceasta nu s-a ivit, în anii recenți i-a venit ideea să o vândă. Fiul lui Paulson a găsit un articol despre Bonhams Skinner care a vândut anul trecut o sticlă similară cu aproximativ 80.000 de dolari.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri