Un bărbat care mergea pe stradă cu un bong în formă de Kalașnikov a declanșat o operațiune uriașă a poliției din Australia

Data actualizării: Data publicării:
bong
Sursa foto: Poliția NSW

Poliția australiană a arestat un om care a fost văzut pe stradă având în mână ceea ce părea să fie o armă de asalt AK-47, însă obiectul s-a dovedit a avea o altă întrebuințare.

Potrivit BBC, polițiștii au intervenit de urgență după mai multe apeluri venite miercuri seară dintr-un cartier din Sydney. La intervenție a participat și un elicopter.

Într-un final, imaginile de pe o cameră de supraveghere i-au condus pe polițiști la o mașină parcată. Din autovehicul a fost recuperată o "armă", însă la scurt timp polițiștii au realizat că "arma" preluată era de fapt un bong - dispozitiv folosit pentru fumat canabis.

Un bărbat de 50 de ani a fost arestat ulterior de polițiști.

"Căutarea unui vehicul de către poliție a dus la descoperirea unui imitații de armă de asalt AK-47. Cu ajutorul elicopterului Polair, polițiștii au identificat și un bărbat în apropiere", a anunțat Poliția din statul australian New South Wales.

Bărbatul a fost acuzat de posesie ilegală de arme de foc și intimidare. A rămas în custodia poliției și cazul său va ajunge în instanță.

Poliția va susține în instanță că a recuperat un bong, un dispozitiv de fumat canabis sau alte plante prin filtrare cu apă. Potrivit legilor statului New South Wales, este ilegal "să vinzi, furnizezi sau să afișezi un bong cu intenția de vânzare, sau părți componente din acesta, indiferent dacă este destinat sau nu folosirii pentru administrarea unui drog interzis".

Arma de asalt AK-47 a fost proiectată de Mihail Kalașnikov pentru armata sovietică în anii '40, iar fiabilitatea și costul său scăzut au dus la fabricarea a peste 100 de milioane de exemplare în ultimii 70 de ani.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri