Bărbatul care s-a baricadat într-o bancă din Kiev cu un rucsac în care susținea că are o bombă a fost capturat

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat care susţine că are o bombă în rucsac s-a baricadat într-o bancă din Kiev, împreună cu directoarea sucursalei
Foto: Profimedia Images

Un bărbat care susţine că are o bombă în rucsac s-a baricadat luni într-o bancă din capitala ucraineană Kiev, împreună cu directoarea sucursalei, scrie Agerpres, citând surse oficiale.

ACTUALIZARE: Bărbatul a fost reținut, iar directoarea băncii a fost eliberată teafără şi nevătămată.

Bărbatul care a comis atacul este un cetăţean de 32 de ani din Uzbekistan.

Potrivit conturilor sale de pe reţelele sociale, este o persoană dezechilibrată mintal, susțin autoritățile de la Kiev.

Bărbatul a cerut să acorde interviuri jurnaliştilor. Poliţia le-a permis mai multor reporteri să vorbească cu atacatorul înainte de a pătrunde în clădire.

Într-o transmisie în direct pe canalul 112.ua, bărbatul a spus că este un spirit sfânt şi a criticat autorităţile, afirmând că preşedintele Volodimir Zelenski nu şi-a respectat promisiunile.

„Teroristul a fost capturat în viaţă. Explozia nu s-a produs. Experţii în explozibili lucrează la faţa locului”, a precizat viceministrul de interne, Anton Gheraşcenko.


Știrea inițială

Potrivit viceministrului de interne, Anton Gheraşcenko, luni la prânz poliţia a fost anunţată de Universal Bank cu privire la venirea unui bărbat de circa 35 de ani, care susţinea că are asupra lui un dispozitiv exploziv.

Bărbatul a cerut angajaţilor băncii să sune la poliţie. Apoi, bărbatul le-a permis angajaţilor să plece, în timp ce directoarea sucursalei ''a rămas în interiorul băncii de bunăvoie'', a scris Gheraşcenko pe contul său de Facebook. El a adăugat că autorităţile ucrainene ''au început să negocieze cu teroristul''.

La 21 iulie, un bărbat înarmat a sechestrat un autobuz cu 13 pasageri în oraşul Luţk, din nord-vestul Ucrainei. După negocieri-maraton care au durat aproape 12 ore, individul a eliberat ostaticii şi a fost reţinut de forţele de ordine.

Citește și: Situație uluitoare în Ucraina: Bărbatul care a luat ostatic un poliţist a fost ucis după o nouă luare de ostatici

Editor: Cristina Iancu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri