Un bărbat cu dizabilități, obligat de compania aeriană să se târască pe scări pentru a urca în avion

Data publicării:
hideto kijama

O companie aeriană din Japonia se află în mijlocul unui scandal de imagine, după ce l-a obligat pe un bărbat cu dizabilități să se târască pe scări pentru a urca în avion, scrie BBC News.

Hideto Kijama se afla într-un scaun cu rotile și a reușit să ajungă la bordul avionului cu ajutorul prietenilor cu care călătorea. Însă la zborul de la întoarcerea de pe insula Amami, angajații companiei aeriene i-au spus că, din motive de securitate, nu i se va permite îmbarcarea, dacă nu poate urca singur în avion, fără ajutor.

Kijama a fost apoi nevoit să se urce în aeronavă târându-se pe scări. Bărbatul, care călătorește frecvent cu avionul, a vizitat până acum 200 de aeroporturi din 158 de țări, de când a rămas paralizat de la brâu în jos, în urma unui accident de rugby, în 1990. El spune că este prima dată când este umilit de angajații unei companii aeriene și că, de obicei, primește ajutor chiar din partea însoțitorilor de zbor pentru a urca în avioane și a se așeza pe scaun.

El a declarat pentru Nippon TV că a fost "surprins" de strictețea regulilor și că este curios dacă angajaților companiei aeriene nu li s-a părut "greșit" modul în care l-au tratat.

Ulterior, compania Vanilla Air, un subsidiar low cost al All Nippon Airways, și-a cerut scuze pentru incident și a anunțat că va introduce măsuri speciale pentru persoanele cu dizabilități.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri