Un bărbat de 81 de ani, care a rămas blocat cu mașina în troiene, a supraviețuit o săptămână mâncând doar zăpadă și croasante

Data publicării:
mașină blocată în zăpadă în California
Colaj capturi foto: California Highway Patrol

Un bărbat de 81 de ani, care a rămas blocat cu mașina în zăpadă timp de o săptămână după ce a fost surprins de o furtună de zăpadă în California, i-a spus fratelui său că a supraviețuit mâncând doar zăpadă și croasante, informează Insider.

Jerry Jouret din Big Pine, California, a pornit la drum spre Gardnerville, Nevada, pe 24 februarie – cu puțin timp înainte ca drumul să se umple de zăpadă. Ceea ce ar fi trebuit să fie o călătorie de 3 ore pentru Jouret s-a transformat într-o aventură de șapte zile.

În dimineața zilei de 24 februarie, California Highway Patrol i-a avertizat pe localnici că vremea se va înrăutăți și i-a sfătuit să conducă cu grijă pe drumuri, potrivit unei postări pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Jouret le-a transmis membrilor familiei că va merge pe un drum mai mic, pentru că autostrada principală era închisă din cauza zăpezii și a gheții.

Din cauza vizibilității reduse de zăpadă și vânt, bărbatul s-a abătut de la drumul principal și a rămas blocat în zăpadă – se afla la doar 25 de kilometri de locul în care și-a început călătoria.

Baricadat în mașina lui Ford Escape, Jouret i-a spus mai târziu fratelui său că a supraviețuit timp de șapte zile și șase nopți, atunci când a fost salvat, mâncând zăpadă și croasante pe care le avea cu el în mașină.

„Cred cu adevărat că a fost un miracol”

„Cred cu adevărat că a fost un miracol”, a spus săptămâna trecută Joe Jouret. După patru zile în care nu au primit niciun semn din partea lui Jerry Jouret, familia sa i-a anunțat dispariția.

O altă furtună de zăpadă a amânat eforturile de căutare până pe data de 2 martie. În jurul miezului zilei, un semnal provenit de la telefonul lui Jouret a ajutat la indentificarea locației bărbatului.

Echipele de salvare s-au concentrat asupra unei zone din apropiere de Drumul Valea Morții. Din cauză că mașina era îngropată sub zăpadă, ea arăta ca o stâncă.

mașină-zăpadă
Din cauza vizibilității reduse de zăpadă și vânt, bărbatul s-a abătut de la drumul principal și a rămas blocat în zăpadă – se afla la doar 25 de kilometri de locul în care și-a început călătoria. Captură foto: California Highway Patrol

După șase ore de căutări, echipa de salvatori a pornit pe drumul de întoarcere pentru a realimenta elicopterul, când pilotul „s-a uitat în jos și a văzut ceva ce arăta ca o stâncă. Mai avea un bărbat cu el în elicopter și, uitându-se în jos, era mașina fratelui meu. Era aproape complet îngropat în zăpadă, dar nu chiar”, a povestit Joe Jouret.

„După șase zile și șase nopți blocat în mașină sub zăpadă, înghețând fără mâncare, apă și cu o pătură foarte subțire, bunicul meu a fost salvat azi cu elicopterul”, a scris pe Facebook Christian Jouret.

Jerry Jouret a fost transportat imediat la aeroport pentur a fi dus la spital unde a primit îngrijiri medicale. A fost eliberat din spital ziua următoare. „Zâmbea pe tot drumul înapoi spre aeroport”, a povestit Joe Jouret. „Era fericit să fi scăpat din acea situație.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri