Un bărbat din Afganistan şi-a ucis sora pentru că aceasta voia să se căsătorească cu un tânăr mai sărac

Data publicării:
femeie din afganistan
Foto: Guliver / Getty Images

Un bărbat şi-a decapitat sora mai mică în provincia Badakhshan, din nord-estul Afganistanului, după ce aceasta fugise cu iubitul ei, au informat miercuri oficiali locali, citaţi de DPA, potrivit Agerpres.

Tânăra, care avea în jur de 20 de ani, mersese anterior la poliţie pentru a solicita protecţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al forţelor de ordine din Badakhshan, Sanaullah Ruhani, aceasta se prezentase sâmbătă la poliţia din districtul Baharak alături de prietenul ei.

Poliţia a precizat că tânărul cuplu dorea să se căsătorească, însă nu primise aprobarea familiei fetei, deoarece bărbatul provenea dintr-o familie mai săracă. Fratele ei a luat-o de la poliţie luni şi a dat asigurări oamenilor legii că acesteia nu i se va întâmpla nimic.

Tânăra a fost ucisă în noaptea următoare, a precizat Ruhani.

Potrivit acestuia, membrii familiei au depus mărturie la poliţie, precizând că fratele şi-a ucis sora şi a fugit. Prietenul tinerei a fost plasat sub protecţia poliţiei.

Ruhani a adăugat că surse locale au indicat că fratele fetei ucise s-a refugiat în teritoriul controlat de talibani din districtul Baharak, la vreo trei ore de mers pe jos de casa familiei sale.

În zonele tradiţionale şi rurale din Afganistan, numeroase femei sunt încă sub controlul strict al familiei. Potrivit unui raport ONU din luna martie, femeile sunt încă victimelor aşa-numitelor "crime din onoare" comise de rude. Adesea, aceste crime nu sunt raportate, iar făptaşii rămân nepedepsiţi.

Editor: I. I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri