Un bărbat din Etiopia pretinde că are 160 de ani. Recordul de longevitate este de 122 de ani 

Data publicării:
Dhaqabo-Ebba

Foto: uproxx.com

Dacă afirmaţiile sale sunt adevărate, asta ar însemna că el este cel mai bătrân om din lume. Totuşi, etiopianul nu deţine un certificat de naştere sau alte documente care să confirme vârsta.

„În perioada când Italia a invadat Etiopia, eu aveam două soţii, iar fiul meu era suficient de mare pentru a duce vitele la păscut", a relatat Ebba. De asemenea, el îşi aminteşte că în copilărie a mers călare opt zile până la capitala ţării, Addis Abeba, pe când în prezent o astfel de călătorie durează numai câteva ore.

Dacă afirmaţiile lui Ebba vor fi confirmate de medici, el o va depăşi pe japoneza Misao Okawa, în vârstă de 115 ani, care în momentul de faţă este considerată cea mai vârstnică persoană din lume.

Mai mult decât atât, etiopianul va deveni cea mai vârstnică persoană care a trăit vreodată. În prezent, acest titlu aparţine Jeannei Calment, care a murit în 1997, la vârsta de 122 de ani.

Titlul de cel mai bătrân om din lume este revendicat şi de un bolivian în vârstă de 123 de ani, care trăieşte într-un sat din Anzi, la 4.000 de metri altitudine. Data sa de naştere, 16 iulie 1890, figurează în registrul oficial al localităţii, care va fi analizat de reprezentanţii Cărţii Recordurilor.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri