Un bărbat și-a tăiat degetul, de supărare că a votat cu partidul greșit. Cum a fost indus în eroare

Data actualizării: Data publicării:
barbatul care si-a taiat degetul pentru ca a votat cu partidul gresit

Un alegător din India a recurs la o măsură extremă, după ce a votat din greșeală pentru un alt partid decât cel pe care intenționa să pună ștampila. Pawan Kumar și-a tăiat degetul arătător, când și-a dat seama că a ales „partidul greșit”, relatează BBC News.

barbatul care si-a taiat degetul pentru ca a votat cu partidul gresit

Pawan Kumar povestește că a votat din greșeală pentru partidul aflat la guvernare, Partidul Bharatiya Janata. Indianul intenționa să voteze cu un partid regional, dar a fost indus în eroare de simbolurile de pe aparatul de vot.

În India, alegătorilor li se pune o ștampilă cu cerneală pe degetul arătător, după ce votează. Pawan Kumar a votat joi, în Bulandshahr, din nordul regiunii Uttar Pradesh, în al doilea tur al alegerilor generale din India.

„Am vrut să votez elefantul, dar am ales din greșeală floarea”, spune bărbatul într-un clip care s-a viralizat pe rețelele de socializare, făcând referire la simbolurile care sunt atribuite fiecărui partid, lângă numele candidaților la alegeri.

Necăjit de alegerea făcută, bărbatul a decis să își taie degetul arătător.

Aceste simboluri ale partidelor joacă un rol crucial în alegerile din India, întrucât sunt ușor de identificat chiar și de către populația analfabetă. De asemenea, există mai multe alianțe între partide, ceea ce provoacă o stare și mai mare de confuzie în rândul electoratului.

Votul de joi este unul extrem de important pentru partidele regionale din India, care domină politica în zonele pe care le conduc. Alegerile sunt organizate în șapte etape, iar voturile vor fi numărate abia pe 23 mai. În India sunt peste 900 de milioane de oameni cu drept de vot, ceea ce înseamnă că aceasta este cea mai mare alegere electorală din lume.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri