Un bebeluș născut prematur și abandonat în toaleta unui avion, motivul unor tensiuni între Australia și Qatar

Data publicării:
avion in zbor
Foto: GettyImages

Guvernul australian a cerut explicaţii autorităților din Qatar după ce 13 femei au fost umilite în aeroportul Hamad din Doha, conform Daily Mail.

„Am înregistrat oficial plângerea privind incidentul din Qatar şi am fost asiguraţi că vom primi informaţii detaliate şi transparente curând”, au precizat reprezentanţii Departamentului de Afaceri Externe australian.

13 femei din Australia au fost dezbrăcate cu forţa şi controlate minuţios luna trecută, pe aeroportul din Doha, după ce reprezentanţii aeroportului au găsit un bebeluş născut prematur şi abandonat în baia unui avion.

Ulterior, aceştia le-au ordonat celor 13 pasagere să nu ia zborul către Sydney, ci să urce într-o ambulanţă staţionată în aeroport, pentru ca acestea să fie dezbrăcate şi controlate.

Femeile au spus că examinarea a fost una umilitoare şi a încălcat drepturile omului. Prin urmare, au depus plângere după ce s-au întors în Australia.

Guvernul australian nu are autoritatea să efectueze o investigaţie a incidentului, dar Departamentul de Afaceri Externe australian colaborează cu guvernul din Qatar pentru a rezolva problema.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri