Un bloc de 13 etaje din Gaza a fost distrus într-un atac cu rachete

Data publicării:
fb

Două rachete au lovit la înterval de câteva secunde blocul aflat într-o zonă rezidenţială din Gaza. Exploziile au distrus complet clădirea, din care nu a mai rămas decât un morman de moloz. 44 de familii de palestinieni locuiau în bloc. Din fericire, nimeni nu era înăuntru în momentul atacului. Oamenii îşi părăsiseră casele după ce aviaţia israeliană împrăştiase în oraş manifeste de avertizare.

După atac, armata a anunţat că în clădire era un sediu al mişcării islamiste Hamas. Raiduri au avut loc şi la Rafah, la graniţa cu Egiptul. Aici, o clădire de şapte etaje a fost pusă la pământ.

Prăbuşirea clădirii, în care se aflau birouri ale ministerului palestinian de Interne, a avariat şi un complex comercial aflat în apropiere. Speranţele de pace în Orientul Mijlociu par din ce în ce mai îndepărtate, în condiţiile în care Israelul şi gruparea Hamas refuză să reia negocierile. Mai mult, premierul israelian a anunţat că ofensiva militară în Fâşia Gaza va continua până când vor fi distruse toate ascunzătorile militanţilor Hamas.

„Hamas va plăti scump pentru crimele sale. Le cer locuitorilor din Gaza să părăsească imediat toate locurile de unde Hamas lansează acţiuni teroriste. Toate aceste locuri sunt o ţintă pentru noi”, a declarat Benjamin Netanyahu, premierul Israelului.

De la izbucnirea conflictului armat, pe 8 iulie, peste două mii de palestinieni au fost ucişi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri