Galerie Foto Un border collie și-a salvat stăpânul rănit grav în timpul unei drumeții în California

Data actualizării: Data publicării:
293603015_4930559417049003_2239525480874263183_n
Sursa foto: Nevada County Sheriff's Search & Rescue

Un border collie este comparat cu faimosul câine "Lassie" după ce a ghidat echipele de salvare către stâpânul lui care se accidentase într-o pădure din California, informează CNN.

Stăpânul lui Saul, un bărbat de 53 de ani, se afla într-o drumeție în Comitatul Nevada din California în data de 12 iulie, când a alunecat și a căzut peste 20 de metri, rănindu-se grav, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a serviciilor de salvare locale.

Abia a doua zi bărbatul a reușit să se deplaseze într-o zonă unde a avut semnal la telefonul mobil și a sunat după ajutor. În urma căzăturii, bărbatul a suferit o fractură de șold și mai multe coaste rupte. O echipă de salvare formată din 25 de oameni a pornit în căutarea lui.

Sursa foto: Nevada County Sheriff's Search & Rescue
Sursa foto: Nevada County Sheriff's Search & Rescue

În ce operațiunea de căutare era în desfășurare, Saul a fugit de lângă stăpânul său și la o distanță de 200 de metri a găsit doi salvatori pe care i-a ghidat înapoi către bărbatul de 53 de ani.

"Prima dată nu am crezut, pentru că parea să fie o scenă dintr-un film", a declarat sergentul Dennis Haack, de la biroul șerifului din Comitatul Nevada, pentru postul local KCRA. "Când s-au întors și ne-au povestit totul detaliat, a devenit clar că Saul i-a dus pe salvatori direct la victimă".

Apelul bărbatului a venit pe 13 iulie, iar Haack spune că, datorită lui Saul, salvatorii au reușit să găsească victima până la ora 7 seara în aceeași zi.

"Saul sărea pe loc și se învârtea în cerc", spune Haack, citat de KCRA. "I-a condus direct la victimă".

Salvatorii l-au scos pe bărbat din pădure și el a fost preluat de un elicopter care l-a transportat la spital.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri