Sari la conținut

Un caricaturist iranian, condamnat la închisoare după ce a postat pe Instagram o imagine reprezentând disperarea pariziană după atentate

 La 16 noiembrie, caricaturistul a postat pe Instagram o imagine ce înfățișa un chip colorat în negru, cu două lacrimi albastre, având în centrul său Turnul Eiffel, pe un fundal roșu. În aceeași zi, Heidari a fost arestat de la locul de muncă, cotidianul Shahrvand Daily din Teheran, unde ocupa funcția de director artistic, și tranferat imediat la închisoarea Evin.


"Un tânăr agent în civil al forțelor de securitate ale statului a venit cu un mandat de arestare pe care i l-a arătat lui Hadi. L-a condus apoi către un loc necunoscut", au declarat doi colegi jurnaliștilor de la Campania Internațională pentru Drepturile Omului în Iran.

Organizația "Reporteri Fără Frontiere" a publicat un comunicat pe site-ul său în care alertează comunitatea internațională în legătură cu această arestare, care survine pe fondul unui val de rețineri ale mai multor jurnaliști din Iran.  

Pe aceeași temă