Un cartel al drogurilor din Mexic i-a predat poliției pe membrii săi care au ucis doi americani și și-a cerut scuze de la victime

Data publicării:
National Guard and military vehicles take part in an operation to transfer two of the four US citizens kidnapped in Mexico's crime-ridden northeast, back to Brownsville in the US
Poliția mexicană îi caută pe traficanții de droguei care au ucis doi turiști americani. Foto: Profimedia

Rețeaua mexicană de narcotraficanți care a răpit patru cetățeni americani, omorând doi dintre ei, și-a cerut scuze și i-a predat autorităților pe membrii grupării responsabili de atac, scrie BBC, citând informații provenite din orașul Matamoros de la granița Mexului, unde s-a petrecut incidentul. Este vorba despre o facțiune desprinsă din Cartelul din Golf, denumită Gruparea Scorpionilor.

Mai multe ziare mexicane au publicat pe prima pagină o fotografie în care apar cinci bărbați întinși pe burtă, cu mâinile legate și tricourile trase peste cap, care ar fi fost făcută când a sosit poliția la fața locului.

De asemenea, lângă bărbați ar fi fost găsită și o scrisoare în care Gruparea Scorpionilor își cere scuze de la cetățenii din Matamoros, de la victimele americane și rudele lor, precum și de la femeia mexicană ucisă când gruparea a deschis focul asupra unui minivan alb cu care călătoreau americanii.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Am decis să-i predăm pe cei care au fost direct implicați și responsabili pentru acest incident”, se arată în scrisoarea găsită, potrivit BBC. Cei cinci „au acționat din proprie inițiativă și fără disciplină”, se mai precizează în scrisoare, care îi acuză pe cei cinci că au încălcat regula cartelului de a „proteja viața inocenților”.

Cei patru americani atacați ar fi fost duși la spital chiar de membrii cartelului, însă doi dintre ei, Shaeed Woodard și Zindell Brown, au murit din cauza rănilor.

Orașul Matamoros este prins între facțiunile rivale ale Cartelului din Golf, care luptă pentru controlul rutelor de contrabandă cu droguri către SUA. Aparent fără să știe, grupul de prieteni din Carolina de Nord a ajuns direct în acel vârtej.

Americanii au intrat vinerea trecută în orașul Matamoros din statul Tamaulipas la bordul unui mașini albe cu numere de Carolina de Nord. Acolo, s-a tras asupra lor și mai mulți bărbați înarmați i-au băgat într-o mașină care a dispărut de la fața locului.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri