Un caz de „crimă din onoare” revoltă India. O adolescentă, ucisă și mutilată de părinți, pentru că a fugit cu iubitul ei

Data publicării:
Gaya, India
Foto: Shutterstock

O adolescentă în vârstă de 16 ani, din India, a fost ucisă de propria sa familie și mutilată, după ce a fugit împreună cu iubitul ei, scrie The Guardian.

Gaya, India
Foto: Shutterstock

Poliția din Gaya, un oraș din vestul Indiei, a declarat că trupul adolescentei a fost descoperit săptămâna aceasta, dezmembrat și mutilat de familia tinerei, în ceea ce anchetatorii cred că ar fi „o crimă din onoare”.

Imaginile cu trupul mutilat al fetei au circulat pe rețelele de socializare, iar presa locală scrie că familia fetei ar fi stropit-o cu acid. Cazul de o brutalitate extremă a scos oamenii în stradă. Aceștia au protestat și au aprins lumânări în memoria fetei.

Crima care a avut loc într-unul dintre cele mai sărace zone ale Indiei este comparată cu cazul din 2012, când o studentă din New Delhi a fost violată de un grup de bărbați, apoi ucisă.

Aceste cazuri au declanșat numeroase mișcări pentru drepturile femeilor, într-o țară în care violurile și abuzurile contra femeilor sunt printre cele mai numeroase din lume.

„Este un caz de crimă din onoare. Fata fugise cu iubitul ei, pe 28 decembrie, din locuința ei din Patwa Panchayat, dar s-a întors după trei zile. Părinții ei s-au înfuriat și au pus la cale crima cu sânge rece împreună cu un prieten al lor, măcelar”, a declarat șeful poliției.

La autopsie s-a constatat că adolescenta nu a fost violată, dar a suferit o moarte extrem de violentă.

„După descoperirea trupului i-am chemat pe părinții ei la secție de mai multe ori, pentru a le lua declarațiile, dar au inventat tot felul de scuze și nu s-au prezentat. Încercarea lor dubioasă de a scăpa de interogatoriu ne-a confirmat suspiciunile. Între timp, l-am arestat pe măcelar, care ne-a povestit tot ce s-a întâmplat”, a adăugat șeful poliției.

Acesta a mai spus că în zona respectivă sunt pedepsite sever femeile care se căsătoresc fără acordul părinților. Zeci de femei și bărbați sunt uciși anual în India, pentru că se căsătoresc cu persoane pe care familia sau comunitate din care fac parte nu le aprobă.

În 2016, au existat 69 de „crime din onoare” în India, înregistrate oficial. Însă activiștii pentru drepturile omului susțin că numărul cazurilor este mult mai mare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri