Un chiștoc de țigară a dus la rezolvarea unei crime vechi de 35 de ani

Data actualizării: Data publicării:
Ban Introduced On Smoking Marijuana In Public Areas
Sursa foto: Christopher Furlong/Getty Images

Un bărbat a fost acuzat de crimă într-un caz vechi de zeci de ani, iar totul s-a produs datorită unei probe ADN prelevate de pe un chiștoc de țigară în 1985, informează The Independent.

Earl Wilson, în prezent încarcerat în statul american Oklahoma, a fost acuzat de uciderea lui Paul Aikman, în urmă cu 35 de ani.

Procurorul general al statului Oklahoma, Mike Hunter, a spus că anchetatorii au verificat DNA-ul deținutul în vârstă de 55 de ani cu amprentele de pe chiștocurile de țigară găsite la locul crimei.

"Progresele făcute în tehnologia ADN permit autorităților să verifice încă o dată aceste cazuri dificile", a spus Hunter. "Doar pentru că trece timpul nu înseamnă că cei vinovați nu ar trebui să răspundă în fața legii, chiar și după 30 de ani".

Paul Aikman a fost înjunghiat mortal, în comitatul Lincoln, în septembrie 1985. Cazul nu a fost închis.

Chiștocurile de țigară ridicate de la locul crimei au fost folosite pentru crearea unui profil ADN al suspectului, însă nu s-a găsit o potrivire până anul trecut.

Procurorul Hunter a declarat că ADN-ul lui Wilson s-a potrivit cu cel prelevat de pe chiștocurile de țigară prin intermediul bazei naționale de ADN.

Earl Wilson este în prezent încarcerat în statul Oklahoma pentru alte infracțiuni.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri