Un cod secret, din Al Doilea Război Mondial, găsit atașat de piciorul unui porumbel mort

Data publicării:
cod-34975

Rămășițele păsării au fost găsite într-un coș de sobă în Surrey, având atașat un mesaj ce datează din Al Doilea Război Mondial. Experții se luptă să descifreze mesajul de când a ajuns la ei, în urmă cu câteva săptămâni, și spun că este imposibil de decodat fără mai multe informații, dintre care unele ar putea veni chiar de la populație, relatează BBC.

Mesajul a fost descoperit de un bărbat care își repara coșul pe casa sa din Surrey.

De piciorul păsării era agățat un tub roșu, în care se găsea o bucată de hârtie cu cuvintele „Pigeon Service” și coduri scrie de mână. Circulă speculații că mesajul ar fi fost trimis de un agent al Operațiunilor speciale, dar mulți nu sunt de acord cu această variantă.

Probabil mesajul a fost trimit de o unitate aflată în mijlocul operațiunilor în Europa, care se pregătea de transfer și nu a mai avut timp să comunice prin metode mai sigure. Serviciile britanice au folosit de multe ori porumbeii ca transportatori de mesaje în Al Doilea Război Mondial și fiecare pasăre primea un număr de identificare. Sunt două numere de identificare în mesaj -NURP.40.TW.194 și NURP.37.OK.76.- dar nu este clar care se referă la porumbelul respectiv.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri