Un colonel iranian al Gardienilor Revoluției, asasinat într-un atentat cu bombă în Siria. Iran dă vina pe Israel

Data publicării:
Islamic Revolutionary Guard Corps (IRGC) members march
Temutele forțe iraniene Gardienii Revoluției. Foto: Profimedia

Un colonel al Gardienilor Revoluţiei, armata ideologică a Iranului, a fost ucis luni lângă Damasc, într-un atac cu bombă artizanală, atac imputat Israelului, a anunţat miercuri presa locală.

„Colonelul Davoud Jafari, unul dintre consilierii iranieni detaşaţi în Siria şi membru al Forţei aerospaţiale a Gardienilor (Revoluţiei), a fost ucis (luni dimineaţa) de asociaţii regimului sionist (Israel), cu o bombă artizanală la marginea unui drum lângă Damasc”, a anunţat agenţia de presă Tasnim, citând un comunicat al Gardienilor.

Iranul susţine că nu are trupe în Siria, dar că nişte „consilieri” militari din cadrul Gardienilor Revoluţiei operează alături de statul sirian, la invitaţia Damascului.

„Fără nicio îndoială, regimul criminal sionist va primi răspunsul adecvat pentru această crimă”, adaugă comunicatul, preluat de AFP, potrivit Agerpres.

Israelul şi coaliţia internaţională antijihadistă condusă de SUA au întreprins mai multe raiduri în ultimii ani împotriva miliţiilor pro-iraniene în Siria.

Pe 9 noiembrie, un raid a vizat în timpul nopţii un convoi de arme şi de carburant al miliţiilor pro-iraniene în Siria, lângă frontiera cu Irakul, provocând cel puţin 14 morţi, potrivit unui ONG sirian.

În martie, Gardienii Revoluţiei au anunţat decesul a doi militari ai săi de rang înalt, ucişi într-un atac israelian în Siria, ameninţând să riposteze pentru a-i răzbuna.

Chiar dacă Israelul comentează rar loviturile întreprinse în Siria, le-a justificat de mai multe ori prin necesitatea de a împiedica Iranul să se stabilească în apropiere de frontierele sale.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri