Un copil, premiul oferit la un concurs televizat în Pakistan

Data publicării:
bebelus copil 5166741-Mediafax Foto-Alexandru Solomon

Premiile includ motociclete, cuptoare cu microunde, mașini de spălat și frigidere.

Concursul este transmis în direct, timp de șapte ore în fiecare zi, în luna de Ramadan. Gazda emisiunii este Aamir Liaquat Hussain, un apreciat predicator, considerat totodată un adevărat sex-simbol local, relatează CNN, care prezintă imagini din timpul spectacolului, dar și un interviu cu prezentatorul-vedetă.

Concurenții – două cupluri - au fost luați prin surprindere când, în timpul spectacolului, li s-au prezentat niște bebeluși. „Am fost cu adevărat șocată la început. Nu ne venea să credem că ni se dă această fetiță”, a declarat o participantă, acum mama unei copile de două săptămâni. „Am fost extrem de fericită”, a adăugat ea.

Un alt bebelulș, un băiețel, urmează să fie dat unui alt cuplu, în zilele următoare.

„De Crăciun, Moșul aduce tuturor daruri, este important pentru creștini. Pentru noi, Ramadanul este o perioadă specială, deci e important să faci oamenii fericiți și să-i recompensezi”, a justificat Hussain, gazda emisiunii. În timpul show-ului, el și gătește, în timp ce bărbații cântă imnuri islamice, sau discută cu copiii despre religie într-o grădină în care se află iepuri, șerpi ș capre.

Bebelușii oferiți ca premii în timpul spectacolului au fost găsiți de o organizație neguvernamentală, care susține că primește până la 15 copii abandonați pe lună. Copiii sunt găsiți pe stradă, în gunoi, unii mușcați de animale. „De ce să nu ne asigurăm că bebelușul rămâne în viață și primește un cămin călduros?”, spune liderul organizației. „Nu înseamnă că așa scăpăm de copii. Avem propriile noastre proceduri. Acest cuplu deja era înregistrat la noi și a avut patru sau cinci ședințe cu noi”, a explicat șeful ONG-ului, apărându-se în fața celor care critică acest demers.

Adopția nu este recunoscută oficial în Pakistan și nu există legislație în domeniu. Cuplul va trebui să ceară custodia copilului adresându-se unui tribunal pentru familie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri