Un copil răpit când avea doi ani a fost găsit 32 de ani mai târziu cu ajutorul tehnologiei moderne

Data actualizării: Data publicării:
Coronavirus Pneumonia Outbreaks In China
Foto: Guliver/Gettyimages

Un bărbat răpit când avea doar 2 ani a fost reunit cu familia sa biologică, datorită tehnologiei de recunoaștere facială, informează CNN.

Mao Yin a fost luat de lângă părinții săi în 1988, când avea doar 2 ani, fiind rapit din fața unui hotel din orașul chinez Xi'an, în provincia Shaanxi. A fost apoi vândut unui cuplu fără copii din provincia Sichuan.

Autoritățile au anunțat că încă investighează răpirea și nu pot da informații despre părinții adoptivi.

Mai Yin a fost crescut de părinții adoptivi sub numele Gu Ningning, fără să știe că părinții săi biologici l-au căutat vreme de 30 de ani. În aprilie 2020, poliția din  Xian a primit un pont că un bărbat din provincia Sichuan a cumpărat un copil provenit din Sahhnxi la finalul anilor '80, potrivit agenție de stat Xinhua.

Poliția a folosit tehnologia de recunoaștere facială pentru a analiza o fotografie veche a lui Mao și a obținut o imagine simulată cu acesta devenit adult. Ulterior, fotografia a fost comparată cu imaginile din baza de date națională. Autoritățile nu au oferit detalii despre baza de date sau despre procesul de comparație.

După această comparație, poliția a depistat un bărbat în orașul Mianyang care semăna cu Mao. Ulterior, s-a confirmat că acesta era copilul dispărut printr-un test de ADN.

Luni, Mao a fost reunit cu părinții săi naturali în cadrul unei conferințe de presă desfășurată de poliția din Xi'an. Acesta a spus că se va muta în Xi'an pentru a locui cu părinții săi.

Editor web: V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri